Zaterdag, 24 juli 2010

De dag begon om 08:30uur daar er nog een hoop geregeld moest worden voor het vetrek. We moesten de ANWB met een bezoek vereren voor de aanschaf van een autobahnvignet voor oostenrijk. Ik wilde mijn dochter wel eens aan het werk zien bij haar werkgever de HEMA en ook had ik een afspraak bij de Kanovereniging voor een proefvaart in een polokano. De laatste moest ook nog op de valreep, daar het een kano betrof die na een week al weer zou worden doorverkocht, dus moest het ijzer gesmeed worden terwijl het heet was. Jammer genoeg was dit niet de kano die ik me had voorgesteld, dus ging de koop niet door.

’s Middags is de auto helemaal volgeladen, zodat het enige wat nog restte een uiltje knappen was. Nadat ik de nodige roofvogels gekraakt had, werden we nog met een bezoek vereerd door de katten, ratten, schildpad en konijnen verzorgers: Erik en Ceciel en ook mijn ouders kwamen ons nog even gedag zeggen. Nadat ons bezoek weg was zijn we nog naar het reisgezelschap van Madelon gelopen om ook hun een goede vakantie toe te wensen. Ik heb Madelon nog op het hart gedrukt om niet met de chauffeur te praten, daar deze persoon vermoedelijk de handen vol zou hebben met de vlucht naar Mallorca.

Na de lange zaterdag, begon de zateravond en we zijn dan ook om 23:05 afgereisd richting het verre Oostenrijk. Net als vorig jaar zijn we in een colonne van twee auto’s vertrokken. De reis ging voorspoedig en zonder oponthoud. Al konden we onderweg wel zien dat er in Duisburg een ongeluk gebeurd was. De afslagen richting Duisburg waren op de weg van Oberhausen naar Keulen afgezet, daar er daar een feest was geweest die ietwat uit de hand gelopen was. Ze hadden daar gerekend op 500.000 mensen en er waren er uiteindelijk 1.400.000 geworden. Deze konden natuurlijk niet op het feestterrein binnenkomen wat bij een aantal mensen tot inventiviteit leidde. Via een afgesloten dienst trap werd het terrein alsnog betreden met als gevolg dat een aantal mensen van een grote hoogte op de menigte viel. Resultaat 19 doden en iets van 345 gewonden. Volgens het duitse staatshoofd zou dit tot op de bodem toe moeten worden uitgezocht hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. En toen was het zondagochtend…….. Lees verder in het Zondagrelaas…..