Maandag, 4 juni 2018

Waar het gisteren nog geheel bewolkt was, was het in de ochtend schitterend weer. Geen wolkje aan de lucht, al was het nog wel fris.

Larissa had het idee opgevat om naar de Sigmund-Thun Klamm te gaan. Dit is een schlucht welke zich in Kaprun bevindt. Het was niet ver rijden en al helemaal niet als de weg door Zell am See zich geheel ondergronds bevindt. Snel waren we dan ook in Kaprun en van daaruit was het nog een klein stukje naar de Klamm.

Ik heb altijd mijn ideeën bij het feit dat er voor natuur geld wordt gevraagd. Nou begrijp ik dat al die bruggen en trappen door de schlucht in bouw en onderhoud geld kosten, maar ik heb al aardig wat van deze natuur gezien en in vrijwel alle gevallen waren deze kostenloos.

Genoeg hierover

De oude brug die toegang gaf tot de Klamm, nu aan een zijde afgesloten.

Het is zeker de moeite waard om deze Klamm door te lopen. Bij nader inzien ook als je voor de toegang vijf en een halve euro lichter bent.

Het eerste stuk van de Klamm
Het zonnetje gaf bij sommige stukken een mooie regenboog
De overstort van het laatste stuwmeer. Tevens het einde van de Klamm
Een deel van de Klamm van boven af gezien

Na de boodschappen in Zell am See zijn we weer naar Viehhofen terug gekeerd, waarna Larissa en Joost naar een winkel zijn afgereisd om wandelschoenen te kopen. De schoenen die hij van mij te leen had, welke ik maar een keer gedragen had omdat ze niet lekker zaten op de hiel, bleken ook bij hem blaartrekkend te zijn.

Jet en ik zijn in de nabije omgeving gaan zoeken naar een aantal geocaches. In eerste instantie was het nog zeer warm buiten, maar al snel begon het te betrekken en vielen er een paar druppels. We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan en zijn een behoorlijk stuk langs een trail van geocaches gelopen.

’s Avonds heeft het behoorlijk geonweerd en een heel klein beetje geregend.

Als het goed is, is het morgen weer het zelfde en gaan we weer eens naar de Großglockner en kijken hoeveel er nog van de gletsjer over is.