Dinsdag, 4 juli 2017

Ik werd opgeschrikt van aluminium tentpaal geluiden. Je weet wel dat bepaalde geluid dat je krijgt als je aluminiumbuizen tegen elkaar slaat. Toen viel me ook pas op hoeveel georeer er over de camping zweefde. Toen ik eindelijk buiten de tent kwam, bleek een aantal kampeerders bezig met het opbreken van hun kampement, tevens bleek dat een andere groep reeds afgereden was. Wat de reden was van het grootschalig vertrek, weet ik niet. Het was gisteren geen bank holyday en ook niets anders. Het zal wel toevallig geweest zijn.

Grey Mares Waterfall

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Glencoe. Een mooi dal en mooie uitzichten over de Loch. We zijn gestopt in het plaatsje Kinlochleven. Vandaar uit konden we naar de Grey Mares Waterfall wandelen. Een waterval die die naar echt verdiend, al moest ik wel wat halsbrekende toeren uithalen om een beetje in de buurt te komen voor een mooie foto, al was ik na deze klimpartij eigenlijk wat te dicht bij.

Het kunst en vliegwerk voor een foto en dat met drie Hanzen tegelijk!

Vanaf de waterval zijn we in een rustig tempo via de Lidl terug gereden naar de camping en na de lunch te voet naar Fort William afgereisd. Dit betrof een wandeling via een berghelling en uiteindelijk vanaf een mooi uitzichtpunt over Fort William na een korte afdaling dit stadje ingelopen. Het stadje heeft een leuk winkelstraatje, maar je loopt er wel zo door heen. Na een ijsje was het weer tijd om terug te lopen.

En dan steekt Hamish ook nog z’n tong uit!?!?!?

Het totaal was geen lange wandeling, maar toch zo’n vier uur weggeweest.

Het was inmiddels redelijk weer geworden. Dit wil zeggen, de zon was doorgebroken en daar er vrijwel geen wind stond op de camping, werd het snel (in mijn ogen) behaaglijk warm. Helaas verdween de zon snel achter de bergen en koelde het dus ook weer snel af.

Uitzicht op de zon overgoten Ben Nevis

Morgen doen we lekker niks. Inmiddels zijn er aardig wat kilometers onder de zolen doorgegleden, dus het is nu tijd om voeten wat rust te gunnen. Bovendien arriveert Madelon morgenmiddag per trein in Fort William, dus moeten we natuurlijk wel in de buurt zijn om haar af te halen.