Dinsdag, 4 juli 3023

Zoals verwacht was het vandaag zeer stormachtig en er was heel veel regen verwacht. Om toch wat te kunnen doen met de kinderen zijn Larissa en Joost afgereisd naar Hvide Sande alwaar een indoor kinderspeeltuin is. Iets daarvoor heeft Larissa, Jet en ik afgezet in het plaatsje Nymindegab alwaar is een bos is met daarin vele Geocaches. Er was daar een iemand die een hele ronde had uitgezet van 16 locaties die Jet en ik zijn gaan zoeken.

Bij aankomst regende het reeds behoorlijk dus gewapend met paraplu en bedekt met iets wat voor een regenjas moest doorgegaan zijn we het bos in gegaan.

Het zoeken naar de eerste zorgde dat we behoorlijk nat werden van alle door en door beregende begroeiing alwaar wij een weg door moesten banen. Gelukkig stopte het korte tijd later met regenen zodat we weer een beetje kunnen opdrogen. Met regen en droogte volgde wij het spoor van Geocaches door het bos en uiteindelijk zijn wij lopend aan de weg naar huis begonnen. In eerste instantie leek het aardig te lukken voor wat betreft het weer, maar halverwege het dorp en de duinen begon het hard te gieten en aangekomen bij een vreetschuur die gesloten was maar wel een behoorlijk afdak had waaronder we konden schuilen, waren we redelijk doorweekt.

Larissa werd ingeseind maar terwijl er verbinding was werd het droog en vervolgde wij toch maar ons pad. Het pad leidde via een schietterrein, maar omdat de bollen laag hingen was het toegankelijk. Halverwege barstte de wolken weer open en begon het weer te storten. Dit keer in combinatie met een harde wind die zand met zich mee voerde. Nadat wij een aardige tijd gezandstraald en daarna gespoeld waren was het tijd om de wandeling af te breken. Gelukkig was Larissa al op de heenreis en stopte ze luttele minuten later op de parkeerplaats halverwege het schietterrein.

’s Avonds hebben we de openhaard maar aangestoken daar het toch nog wat gezelligheid bracht in de gure avond.