Zaterdag, 2 juli 2016

De dag begon met de verwachtte regen. Het weer was afwisselend, dan weer regen, dan weer semi blauwe lucht met zon. Er staan  gelukkig geen wandelingen op het programma vandaag, daar we naar gewoonte altijd een rustdag inlassen na een wandel dag. Gisteren had een behoorlijke impact op ons allen en met name bij Larissa die last heeft van haar verbrandde armen en schouders. Ikzelf ben hier aardig ongeschonden uit de strijd gekomen. Vermoedelijk dikker gesmeerd met zonnebrand. De verbrandingen zijn vermoedelijk opgelopen door de lange wandeling in de sneeuw. Door de afdalingen die we moesten maken hebben we wat modder vlekken op onze benen opgelopen en die zijn na wassen nu zichtbaar als witte eilanden in een zee van rood ;o(

Volgens de buienradar zou het tot 14:30 droog blijven, het was op dat moment 12:30uur, dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om naar het dorp te lopen voor boodschappen en een middeltje tegen de verbranding.

Beneden aangekomen bleek de drogist/apotheek nog dicht. Ja in een dorpje als dit zijn de winkels tussen de middag dicht. Kunnen wij ons niet meer voorstellen, maar hier is dat zo. De eetgelegenheden en supermarkten waren wel geopend en dat is dan weer een positief ding. Lang geleden namelijk in een klein plaatsje in Brabant kwam ik er achter dat ik mijn brood vergeten had. Een simpele uitwijk naar een broodjeswinkel/frituur was er niet bij, want die waren tussen de middag gesloten!!!! Nou vraag ik u!

Na wat kort heen en weer lopen en een bezoek aan een kledingwinkel was het inmiddels half twee geworden en de TL verlichting ging aan in de drogist. Hier kochten we op advies van de vriendelijke dame een tube waarvan de inhoud precies bedoeld was voor de schade die Larissa had opgelopen. Na verdere inspectie tijdens het verlaten van de winkel bleek het een middel die in Nederland vermoedelijk niet zonder recept te verkrijgen is, maar dat was ons min of meer reeds bekend.

Terwijl we naar de supermarkt liepen begon het te regenen. De buienradar is op de afstand naar Zwitserland vanuit Nederland dus toch niet zo accuraat. Tijdens de wandeling terug naar de camping zijn we overigens niet zo nat geregend en de rest van de dag werd gebruikt met hangen, proberen op internet te komen, lezen en slapen.

Des avonds hebben we plannen gemaakt voor morgen en er staat dan ook een wandeling richting een berghut nabij Kandersteg op het programma. Het zou mooi weer moeten zijn en het is morgen zondag , dus zal het wel lekker druk zijn, sprak de man uit ervaring.