Vrijdag, 23 juni 2023

Wij zijn gezamenlijk afgereden rond tien uur met Larissa, Henriëtte, Luke en Yara in de auto en Joost en ik met de motor voor de eerste van twee etappes van zo’n 420 km in de reis naar Bjerregård in Denemarken. Wij zijn tot na Lelystad bij elkaar gebleven en vandaar uit is de auto via Groningen naar Bremervörde gereden en wij (de motoren) binnendoor door Overijssel, Drenthe en verder door Duitsland naar onze tussen overnachtingsplaats nabij Bremervörde. Waar het door voorgenoemde Nederlandse provincies nog moeizaam vooruit komen was, werd het bij het binnenrijden van Duitsland meteen beter.  Daar schoten we lekker op en zijn we in Twist gestopt voor een bakkie en daar het al half twee was meteen maar compleet gemaakt met een Schnitzel.

Vanuit uit onze lunchstop zou het volgens de GPS zo’n 210 km worden die met de buiten de bebouwde kom snelheden toch wel binnen drie uur overbrugd zou moeten kunnen worden. Helaas reden we vaak door langgerekte dorpen en mochten hier en daar erg lang wachten bij spoorwegovergangen en stoppen voor verkeerslichten waar verder geen overig verkeer bij de verkennen was en uiteindelijk reden we zelfs Bremen door.  Inmiddels was ik het zat en heb ik de parameter “snelwegen vermijden”  uitgeschakeld. Daar wist mijn GPS gelukkig raad mee, want binnen een paar straten zaten we op een vrijwel verlaten autobahn waarop we snel door Bremen heen reden en uiteindelijk de stad achter ons konden laten.  Ik het de GPS verder maar z’n gang laten gaan en die leidde ons uiteindelijk toch nog over mooie binnendoor wegen en uiteindelijk arriveerde we na zeven op onze overnachtingsplaats na zo’n zes uur sturen.

Later op de avond heb ik met Henriëtte en Toby (de hond) nog een kleine wandeling in de omgeving gemaakt en meteen een Geocache gezocht en gevonden. Thuis gekomen was het rond elven bedtijd.