Vrijdag, 19 april 2019

Dan was het eindelijk vrijdag. Dat wil zeggen, op tijd naar bed, bijna niet geslapen. Zeven uur stond Larissa voor de deur en zijn we naar Schiphol afgereisd. De reis ging snel, bijna geen verkeer, maar bij schiphol aangekomen stond er een file naar de vertrekhal. Dus heeft Larissa de auto op het parkeer terrein gezet en is meegegaan naar de vertrek hal. Inchecken ging snel en ook is dit een “binnenlandse” reis, we mochten toch voor paal staan 😉 (Automatische pasport controle)

 

Het vliegtuig waarmee we naar Cork zijn gevlogen

 

Voor we het vliegtuig in mochten werd er eerst nog omgeroepen dat het vliegtuig overboekt was en of er wellicht vrijwillers waren die hun ticket wilde omruilen voor eentje ’s avonds met een vergoeding van 250 euro. Niemand bood zich aan, maar in plaats daarvan ging iedereen snel in de rij staan voor het boarden.

Nadat het vliegtuig eindelijk in beweging gekomen was, was het meer dan een kwartier taxiën naar de polderbaan. Na een hobbelige rit, waarbij ik me afvroeg of het vliegtuig niet rijdend naar Ierland zou gaan, kwam deze niet eens tot stilstand, maar versnelde direct en steeg op. Van het spectaculaire gevoel dat ik me kon herinneren van 29 jaar geleden naar Griekenland,  was nu geen spraken. Wellicht accelereert een Airbus minder heftig dan een Boeing.

Na een uurtje vliegen kwamen we aan in Cork. We mochten uitstappen, ouderwets via een trap en een stuk lopen over de platform naar de terminal (medicin for goat!) Het was even wachten op de bagage, maar al snel konden we doorlopen naar de autoverhuurder. Hier ging het een beetje mis, daar mijn creditcard geblokkeerd was. Een telefoontje met de de creditcard MEVROUW leerde me dat ik de card te lang niet gebruikt had en dan blokkeren ze deze automatisch. Het deblokkeren werd terstond uitgevoerd en nu kregen we de auto, een Volkswagen Golf mee.

Het eerste ritje was naar Tesco’s Brilliant! Was even wennen met schakelen met de linker hand en voorzichtig reed ik de parkeerplaats af.  Een stukje verder zag ik twee politiemannen die mij aan het laseren waren. Ik keek op mijn teller en zag deze op veertig staan. Verdorie, heb ik toch niet meteen een bekeuring. Maar de heren reageerde verder niet op mijn voorbij rijden en toen viel me pas op dat de teller tot 260 liep. Oh wacht, men werkt hier met km/u en niet met mijl. Pfft. Ik reed dus slechts 40km/u. 

Na de Tesco zijn we naar het centrum van Cork gereden en daar hebben we wat rondgewandeld. Echt een spectaculair stadje is het niet, dus waren we snel uitgekeken. We waren nog steeds veel te vroeg om naar het hotel te gaan, dus zijn we naar de Jameson Distilleries gegaan. Daar hebben we een rondleiding genoten, maar dat was niet zo mooi als die ik in schotland had meegemaakt. Het was ook meer een ervarium  van de oude fabriek.

Na de rondleiding was er een tasting tussen Jameson, een Schotse en Amerikaanse whisky. Het spijt me voor de Gavin de rondleider, maar ik vond de Amerikaanse het lekkerst, Helaas kon ik ze niet opdrinken, want ik moest nog rijden en van flesjes hadden ze nog nooit gehoord, Jammerrrr! maar helaas.

Nu was het wel laat genoeg voor het hotel en daar bleek de eerste avond ook het diner inbegrepen.  Dus aan het eind van de middag lekker op het terras gezeten met drie verschillende stout biertjes, namelijk Murphy’s, Guinness en Beamisch. Van deze was de Murphy’s het lekkerst. Jammer, want deze schijnt alleen op Ierse bodem verkrijgbaar te zijn. Daarna hebben wel goed getafeld al was het wel wat veel, maar we hebben keurig ons bordje leeg gegeten.