Maandag, 6 juni 2022

Zoals zowat elke ochtend, begon de dag stralend. Weinig bewolking en het was al snel lekker op het terras. Daar de dag, volgens de weerdiensten, toch weer slechter weer in petto had en we weinig zin hadden in een herhaling van de vorige dag, hebben we besloten om op deze dag geocaches te gaan zoeken rond een meertje ter hoogte van de plaats Sierre.

In plaats van een cache vonden wij een pad.

Met twee auto’s zijn we naar het parkeerterrein gereden in de buurt van het meertje en van daar uit zijn we het gebied rond het meer ingelopen. De geocaches waren in het teken van Harry Potter en de dames hadden de eerste al bij een eerder bezoek gevonden en nu zouden we naar de overige gaan zoeken. Terwijl we naar de tweede in de reeks liepen werden we regelmatig gepasseerd door lokalen die zich per mountainbike gewapend met veel bagage richting het meer reden.  Nadat we de tweede en derde cache gevonden hadden ging de groep richting een locatie bij het meer, alwaar er gezwommen kon worden. Sabine en in zijn verder gelopen. Op de locatie van de vierde en vijfde cache hebben we veel tijd gespendeerd met het zoeken, maar helaas waren deze caches niet te vinden voor ons. De laatste daarentegen werd wel gevonden en was een buis waarin de cache zich bevond en welke met breinaalden door gaatjes uit de buis kon worden gehaald. Na vele pogingen heeft Sabine uiteindelijk de hele buis uit de grond getrokken en omgedraaid. Eigenlijk niet de bedoeling, maar werkt uitstekend.

We zijn gelopen naar de locatie waar er gezwommen werd en tijdens die wandeling zijn we zeer veel lokalen gepasseerd die een plaatsje rond het meer hadden bemachtigd om de dag door te brengen. Na wat tijd doorgebracht te hebben op “onze” zwem locatie zijn we weer naar de auto gelopen. Tijdens deze wandeling liep Toby continu om mij heen te draaien en sneed het touwtje van de spoellijn in mijn knieholte. Enigszins gepikeerd ben ik met verhoogde snelheid doorgelopen en heb daarbij zo’n 500m voorsprong genomen. Toen ik achterom keek zag ik Sabine gebaren en een hond die zich met verhoogde snelheid in mijn richting begaf. Net toen Toby bij mij was aangekomen was ook een fietser in mijn buurt gekomen. De hond werd door mij vastgepakt en de fietser en de hond bleven ongedeerd. Toby bleef tijdens het restant van de wandeling richting de auto keurig bij mij en ging braaf op de achterbank liggen en bleef daar totdat Sabine arriveerde. De rest van de “bubs”  kwam niet veel later rond tweeën waren we weer terug bij het chalet.

De rest van de dag werd door mij doorgebracht met lezen en het maken van de blog.