Donderdag, 29 juni 2023

Een dag van druilerigheid. De verwachtingen waren niet goed.  Er stond een stevige wind en er zat behoorlijk wat regen in de lucht die zijn weg ook naar beneden vond. Al met al was het niet koud, maar lekker wandelen was er even niet bij. Na het grootste gedeelte van de dag doorgekomen te zijn met lezen en “zijn” , zijn Larissa en ik uiteindelijk naar Hvide Sande Havn gereden om een vlieger te kopen.

In een speciaalzaak voor vliegers hebben we ons laten adviseren en na een uitgebreid gesprek met de Duitse eigenaar van het etablissement heb ik me laten overhalen om een dragon vlieger, een matras van zo’n twee vierkante meter, te kopen. Voor Luke hebben we een eendraads vlieger gekocht omdat hij in de ogen van de man nog te jong is voor een tweedraads variant. Voordat ik de vlieger mee mocht nemen werd ik overladen met adviezen over hoe de vlieger te gebruiken en hoe ik de lijn van de nodige knopen moest voorzien.

Nadat ik de gebruiksaanwijzing nog even had doorgelezen en Luke en Yara hun vlieger al lichtjes hadden getest bij het huisje zijn we gewapend met vliegers naar het strand gelopen en aldaar zijn de deze aan een test onderworpen.  “Mijn”  vlieger zou het best werken tussen 2 en 6 beaufort en daar de windsnelheid op dat moment 4 was zou het een mooie test snelheid zijn. Het was even klungelen om de vlieger op de grond te houden terwijl ik de lijnen uitrolde en de knoopjes aanbracht, maar na een kleine ruk om de vlieger uit het zand te bevrijden koos deze meteen het luchtruim en maakte snel hoogte. Ondanks het feit dat het slechts windkracht drie was, deed de vlieger het erg goed en trok deze ook nog behoorlijk. De “kleine” vlieger was inmiddels ook opgelaten en die kwam per ongeluk in de baan van mijn draak en werd geramd en vervolgens sneden mijn lijnen die van de kleine door. Gelukkig waren “twee zoete liefjes”  de oplossing om de lijn weer te herstellen en kon de klein weer snel het luchtruim kiezen.

Na een uurtje vertrokken we weer naar het huisje want het was inmiddels al tegen vijven en werd het tijd voor een hapje eten.

’s Avonds heeft Joost zich uitgesloofd door een grote knipperbaan te bouwen met Connetix en ik heb de spoorbaan weer terug gebracht naar het oude ontwerp, want Luke was het met mijn bouw uitspattingen niet eens.