Woensdag, 5 juli 2017

De dag begon zeer mooi. Was dus, net als gisteren, een schitterende dag geweest om de Ben Nevis te gaan bedwingen. Maar we hadden besloten om een rustdag in te lassen, daar alle wandelperikelen duidelijk af te lezen in de vermoeidheid van de benen. De dag werd dus doorgebracht met een beetje zitten, hangen, dutten, boekje lezen, puzzeltje maken. Je zou de tijd bijna vergeten…. En dat is het zover, de lange reis naar Fort William werd ingezet. Precies 10 minuten later stonden we geparkeerd bij de Lidl, in de directe omgeving van het station. Gisteren hadden we op een helling vanaf boven naar Fort William zitten kijken en ons afgevraagd hoe het spoor door het stadje liep. Welnu, op het station aangekomen was het duidelijk. Het spoor loopt daar dood. Na eerst een bakkie koffie te hebben gescoord, zijn we het perron opgelopen en dat was bij nader inzien precies op tijd om de Harry Potter trein, “the Jacobite” stoomtrein te zien aankomen. Na aankomst liep het perron in hoog

“The Jacobite” stoomtrein arriveert.

tempo vol met Aziaten en hier en daar een Europeaan.  De locomotief werd afgekoppeld en weer aan de andere kant van de wagons aangekoppeld. Daarna vertrok de lege stoomtrein. Inmiddels was het weer rustig geworden op het perron en konden we in alle rust wachten op het arriveren van de trein waarin Madelon zich ophield. Keurig op tijd kwam de trein aan en kon Madelon zich bij ons voegen. Na wat boodschappen bij Lidl, zijn we terug gereden naar de camping alwaar het meisje zich vrijwel meteen terug trok in de tent en voor de rest van de avond en de nacht natuurlijk onder zeil ging.

Later op de avond hebben we nog een korte wandeling gemaakt op zoek naar Geocaches. Een hebben we gevonden nabij een zeer oude begraafplaats, met graven uit de 19de eeuw, al waren er hier en daar toch nog meer recente graven. Daarna zijn we naar een andere gelopen. Wat in eerste instantie een simpele klim leek, bleek bij nader inzien een straffe wandeling te worden en uiteindelijk voor niets, behalve natuurlijk de mooie natuur, want de cache werd niet gevonden.

Wij zijn tijdig ter bedden gegaan, want de volgende dag gaan we naar de summit van Ben Nevis lopen.