Dinsdag, 10 september 2019

Na een korte overleg besloten wij de toertocht van het motorweekend van vorig jaar te gaan rijden. Bovendien zouden wij streven naar een terugkeer tijd van drie uur, daar Ketu zou proberen vrij te nemen voor nog een stuk samen touren. Dus vroeg opgestaan. Een riant ontbijtje genoten in een bakkerij te Oberweiss en daarna het begin van de toertocht opgezocht. Dit keer reed ik op kop. De route stond tenslotte nog in mijn GPS en Merijn wilde ook wel eens achteraan rijden. Het was heerlijk rijden op wat klagen van Merijn na die op een of andere manier een meningsverschil had mijn zijn GPS over de te rijden route. Gelukkig bleef de mijn braaf melden hoe ik moest rijden. Het was een mooie route met vrijwel geen verkeer, dus de bochten konden lekker snel genomen worden.

In de middag zijn we gestopt bij de Pulvermaare, een vulkaan krater meer. Aldaar was een kleine uitspanning alwaar we een currywust mit pommes konden krijgen. Hier had Merijn zich al meerdere keren over uitgelaten dat hij deze, dit weekend, ergens wilde eten en er werd dan ook aan die wens voldaan.

Na de “lunch” zijn we weer verder gegaan en kreeg mijn GPS het in zijn bol. Sloeg Waypoints over en nam de snelle weg naar Halsdorf. Uiteindelijk ging Merijn maar voorrijden, want waar mijn GPS faalde, nam de zijne het feilloos over. Het was nu mijn beurt om te schelden om het navigatie toestel. Door al het om gerij was onze ETA wat opgeschoven en kwamen we niet om drie uur maar om kwart voor vier aan bij Huize Bruins.

Met z’n drieën zijn we nog een leuk stuk gaan rijden door Luxemburg. Door de Mullerthal was de bedoeling, maar daar waren ze aan de weg bezig. Niet linksom? Dan maar rechtsom. Ketu nam het voorrijden over en langs de andere kant konden we toch een aardig stuk Mullerthal genieten. Uiteindelijk leidde de route via Irrel langs een DM. Ik had strikte order gekregen om in deze winkel een aantal pakken Brei mee te nemen voor mijn kleinzoon en van daaruit zijn we naar een groot benzine station gereden voor een lamp. Mijn koplamp bleek defect te zijn. Ketu was inmiddels richting huis gegaan, want hij had om zeven uur een afspraak bij de fisio.

Terugrijdend kwamen we door Prumzerlay alwaar we gestopt zijn voor het diner. Na allebei een pannetje vlees met aardappeltjes, wortel en uit soldaat gemaakt te hebben zijn we weer naar Halsdorf afgereden. Bij Heck heeft Merijn onder het genot van een biertje nog een show gekregen hoe een koplamp te vervangen op een BMW R1200GS met dikke handen. En daarna zijn we nog een whisky gaan halen bij Ketu om hem en de zijne tevens gedag te zeggen, zodat wij de volgende morgen vroeg richting huis konden afrijden.