Dinsdag, 27 juli 2010

Vandaag was het Ruhe Tag. Maar goed ook, want het begon gisteravond te regenen en het hield maar niet op. Uiteindelijk werden we hardhandig gewekt door onze vroege vogel Sabine en er was alleen nog maar wat tijd te rekken door te melden dat ik er alleen uit zou komen als er koffie was. Waarschijnlijk heb ik even geslapen, want voor mijn gevoel zei ze twee seconden later: “Koffie is klaar!!!!” Ik heb nog even geprobeerd of de kluit niet werd belazerd, door te zeggen: “Dat kan niet!”, maar de geur van vers gezette koffie bracht me snel op andere gedachten.

De camping gezien vanaf de voet van de Fraßen.
De camping gezien vanaf de voet van de Fraßen.

Tijdens het ontbijt heb ik de Buienradar maar eens geraadpleegd. Hieruit bleek dat het het grootste gedeelte van de dag zou regenen, kortom er werd besloten om per auto maar eens richting Bludenz te gaan. Het stadje was qua winkels niet zoveel bijzonders, dus zijn we daarna maar naar de Interspar gegaan in Bürs. De winkel was sinds ons laatste bezoek vele jaren geleden behoorlijk veranderd Het was een Winkelcentrum geworden met twee verdiepingen en aan de overkant nog een rits winkels met daarin een schoenenzaak van het zelfde komaf als die ik twee jaar geleden heb bezocht. De schoenen uit die winkel draag ik nog steeds, dus heb ik daar wederom twee paar schoenen gekocht van 20euro per paar. Weinig geld en als ik er weer twee mee doe, dan is dat zeker geen weggegooid geld.
We waren reeds om 15:00uur weer terug op de camping en de rest van de dag werd gedood met internetten, kaarten, lezen, zwemmen en door Sabine en Andy wederom op en neer rijden naar Bürs voor nog wat vergeten boodschappen.

Daar het volgens de buienradar op woensdag weer droog zou moeten zijn, hebben we reeds een mooie wandeling uitgezocht die gedeeltelijk over bergtoppen leidt en via een natuur en bloemen weg. Wellicht nog wat mooie foto’s van uitheemse bloemen in het verschiet dus.

Daar je de rest van de dag een beetje met je ziel onder je arm loopt heb ik de boom waaraan onze waslijn is vastgeknoopt een van dichtbij bekeken en daar zag ik leuke stukjes mos op zitten. Ik kon het dan ook niet laten om daar even een macro-opname van te maken. Zie hier….

De foto is een stukje mos van zo’n 1cm. Klik op de foto en deze wordt nog groter.