Donderdag, 26 september 2019

Vandaag hadden Joost en ik een afspraak in brouwerij de Koningshoeve alwaar La Trappe gebrouwen wordt. We hadden een afspraak om 14:00uur, dus ben ik eerst met de dames de Efteling in gegaan om de, voor mij grensoverschrijdende, attracties: Python en Baron opnieuw te doen, maar nu vergezeld van Madelon. Aangekomen in het park werden we verwelkomt door een stevige regenbui en daar ik al eerder knap nat geregend was, ik heb namelijk geen regenjas, en de dag nog lang was heb ik mijn uniform verrijkt met een paraplu. Gewapend met dit gereedschap in aanslag zijn we het park in gelopen, wederom naar “de Vliegende Hollander” om, zoals ik dat noem, in te slingeren.  Gelukkig was het weer redelijk droog toen we tijdens de rit buiten kwamen en was het daarna ook droog genoeg in de Python en daarna in de rij voor de Baron. Daar de dames vonden dat ik dit keer op de eerste rij moest gaan zitten zijn we in de rij gaan staan voor deze positie. We waren niet de enige die dat idee hadden, dus waar de mensen die rij 2 en 3 kozen gewoon door konden lopen moesten wij uiteindelijk drie kwartier wachten. Intussen begon de tijd te dringen om af te reizen naar Berkel-Enschot voor de brouwerij, dus gelukkig kwamen wij klokslag één uur uit de attractie en hadden wij nog drie kwartier om naar de Brouwerij te rijden. We moesten daar namelijk een kwartier van te voren aanwezig zijn.

De reis naar het plaatsje voorbij Tilburg verliep voorspoedig en we waren dan ook vijf minuten voor kwart voor twee op locatie.

We werden verwelkomd door Toon (zoals hij zelf zij “ik ben een rare”) en we werden vanaf dat moment getrakteerd met een goed verhaal, leuke anekdotes en een mooie film onder het genot van een goed glas bier.

Na afloop zijn we de kloosterwinkel nog in gelopen en hebben daar uiteraard wat flessen bier meegenomen en een stukje kaas.

Rond vijf uur waren we weer in Kaatsheuvel, dus nog even snel de Efteling in. Daar het nu droog was heb ik ook nogmaals de watershow “Aquanura” bekeken. Dit is een water/fonteinen/vuur/licht show  op basis van de in de Efteling gebruikte muziek.

Bij “thuiskomst” hebben we de ergste rommel in het huisje opgeruimd, opdat we de volgende dag zonder te veel zorgen op tijd het huisje konden verlaten.