Zaterdag, 4 juni 2022

Gisteren heb ik vernomen dat de temperatuur wel eens boven de dertig graden zou kunnen komen. Daar dat niet echt een temperatuur is om in de bergen te gaan lopen en daar de wandeling van gisteren er nog, soort van fris in de benen zat, zijn de dames per auto richting Sion gegaan om naar een stenen winkel te gaan. Nu vraag ik u, is het een winkel gebouwd met stenen, of verkopen ze daar stenen? In het eerste geval, lekker belangrijk, maar in het laatste geval denk ik aan iets van “Water naar zee dragen”! Heel Zwitserland en zeker Valais ligt vol met stenen en die mag je oprapen en meenemen. Gratis! Waarom zou je dan die dingen in een winkel voor veel geld willen ophalen? Laat maar, ik heb mijn fantasie verrekt!

Het hondje liep de hele tijd om mijn benen heen, terwijl ik mij in de schaduw bezig hield met het lezen van een boek. Na enige tijd heb ik de bergschoenen aangetrokken en ben ik gaan zoeken naar het tuigje van de viervoeter.

De wandeling begon en tijdens het afdalen van de steile oprijlaan van het wijkje stond Toby nog steeds boven en keek me aan met een blik die zeggen wilde: “Ja ja, ik dacht het dus niet!” Ik negeerde die instelling en liep door. Uiteindelijk kwam het beestje toch maar naar beneden en kon de wandeling beginnen.

Ik had op de kaart gezien dat een klein stukje via de hoofdweg er een paadje liep die de bergen in zou leiden. Deze zou volgens de kaart doodlopen, maar dat zouden we nog weleens zien. Inderdaad hield de weg op, maar gelukkig werd het een pad, maar ook die hield uiteindelijk op. Dan maar op goed geluk doorgelopen en uiteindelijk kwam ik weer op iets van een spoor en die leidde uiteindelijk weer naar een iets groter spoor. Na deze een kwartier braaf gevolgd te hebben stonden er opeens bordjes en daarop stond ook het dorpje waar ons chalet te vinden is. Dus die ben ik maar gaan volgen.

Na wat goede gesprekken met wat lokalen die gelukkig ook Duits konden spreken vond ik via het dorp de weg weer naar het chalet.

Na een warme middag, die kortstondig werd onderbroken met een regenbui,  was het ’s avonds tijd voor een BBQ en gezellig samen zijn.  De rest van de avond ben ik bezig geweest met het schrijven

van dit stukje, kijken hoe de zon onder ging en een poging doen om een timelaps video te maken van dit gebeuren.