Maandag, 21 juni 2021

De eerste echte dag van de vakantie begon zeer regenachtig. Vandaag gaan we voor acht dagen naar Overloon, in een huisje van Landal vakantie houden. Madelon, Joost en ik gaan daar op de motor naar toe en ik had daar een leuke route voor uitgezet, geheel binnendoor. Helaas deden alle weersverwachtingen op de dagen voor de bewuste maandag vermoeden dat het wel eens een natte gelegenheid zou gaan worden. Op de dag zelf bleek dat het in de middag zou gaan opklaren en dat er achter het overtrekkende regenfront geen nieuwe zou ontwikkelen.
Rond 13:00uur zijn Madelon en ik naar Zoeterwoude afgereisd om daar Joost op te halen. Bij aankomst reed Larissa met de kinders naar Leiderdorp om Henriette op te halen. Wij zijn voor de deur enige tijd aan het stoeien geweest om de intercom aan de praat te krijgen, maar dat wilde niet helemaal vlotten. Op zaterdag was het Madelon en ik gelukt om een verbinding op te zetten, maar om Joost erbij te krijgen was nog niet zo makkelijk en uiteindelijk was ik de verbinding kwijt en hadden Madelon en Joost contact. Daar Madelon bij mij achterop zat, was dat natuurlijk beter en hebben we het zo maar even gelaten.
De reis leidde ons langs Boskoop, Waddinxveen, Gouda, Haastrecht, Vlist en Schoonhoven alwaar we de eerste overtocht per pont zouden maken. Gedurende de gehele rit bleef de GPS maar zeuren dat ik terug moest naar het beginpunt, daar de route in haar “ogen” over de lage zijde zou voeren, maar die was afgesloten. Uiteindelijk gooide de GPS ter hoogte van Haastrecht de handdoek in de ring en ging me toen keurig leiden.
De route vervolgde via Goudriaan, Leerdam, Brakel, (pontje en via mooi dijkje) Zaltbommel, Oss en weer een pontje bij Alem en daarna via Schaijk en Mill naar Overloon. In de buurt van de eindbestemming ging het even mis, daar er daar aan de weg was gesleuteld, wat nog niet was doorgedrongen in mij GPS, terwijl ik vlak ervoor toch alle upgrades had verwerkt.
Gelukkig is er nog steeds niets mis met mijn richtingsgevoel, tenslotte jaren via plaatsnamen genavigeerd en ging tenslotte ook meestal goed, dus werd de route snel weer opgepakt, al moest de GPS daar wel even van worden overtuigd. Kon duidelijk zien dat de GPS stond ingesteld op kronkelweggetjes, want we zigzagde over leuke boeren buitenweggetjes langs de hoofdroute, welke we regelmatig kruiste.
Rond half zes waren we ter plaatse.
Nadat we kwartier hadden gemaakt zijn we ’s avonds nog even gaan lopen door de omgeving en is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar Geocaches te zoeken.

Hieronder het vakkundig misbruik van kinderspeelgoed, of betreft het hier kinderen? 😉