Maandag, 25 juli 2011

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Vandaag hadden we de hele dag om in London rond te hangen.
Dit was voor de dames het moment om te gaan shoppen en voor mij dus het moment om dan eindelijk eens the Museum of Science te bezoeken.

Wederom konden we parkeren op het parkeerterrein van het Millenium Dome met de parkeerkaart van Masha.
De metro bracht ons snel naar het station nabij Harrods en voor sommige werd deze winkel voor de zoveelste keer betreden
Zo interessant vond ik deze winkel niet en na een Starbucks koffie ben ik in mijn eentje afgereisd naar het museum
Bij aankomst bleek het museum gratis toegang te hebben en ik heb hier dan ook zo’n drie uur rond gebanjerd. De collectie was op alle vlakken zo vreselijk uitgebreid, dat ik wel heel wat vitrines moest afraffelen. Niet dat ik te weinig tijd had, maar ik heb ik de afgelopen dagen behoorlijk wat stalbenen gekweekt, zodat ik iedere stap behoorlijk voelde. Na zo’n beetje elke verdieping bekeken te hebben, ben ik in de 3D bioscoop gaan zitten om een film over een apollo vlucht te bekijken. Daarna wilde ik me weer bij de groep voegen, maar ik bleek geen telefoon bij me te hebben.
Na eens goed nagedacht te hebben bleek de telefoon nog in de auto te liggen, dus ben ik maar in de metro gestapt en heb de reis van zo’n twintig minuten aanvaard.

Vanaf de parkeerplaats kon ik eindelijk contact opnemen met de groep en spraken af in “Green Park”. Een goed half uur later waren we weer bij elkaar en werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat te eten. Het geheel werd geflankeerd door koffie vanaf de in de nabijheid aanwezige koffieshop. Om voor het thuisfront een souveniertje mee te nemen, besloot Henriëtte om een paar koffie bekers te kopen. Andy ging ook mee en dacht dat de koffie die in bekers verstrekt werd, inclusief de beker verkocht werd. Hij nam dus zo’n beker mee. Niet helemaal de bedoeling, maar wel een beker rijker………

Rond half zeven vertrokken we naar Buckingham Palace voor de wisseling van de wacht, jammer alleen dat op werkdagen deze wachtwissel alleen tussen de middag plaats vindt, dus zijn we maar verder gegaan naar een winkel waar ze TrolBeads verkopen, wederom helaas, de winkel was bij arriveren net gesloten. Verongelijkt vetrokken we maar naar de metro en Vos (36K)gingen terug naar de auto. Na een snelle rit via het huis van Merijn/Masha om de parkeerkaart te retourneren, kwamen we terug op de camping. Vervolgens zijn we naar het station gelopen om te kijken hoe laat de eerste trein vertrekt naar London, want Andy moet om half acht inchecken op Heathrow. De bleek 05:13uur te zijn, dus tijd genoeg om Heathrow te bereiken. Terwijl we terug liepen viel mijn ook op een vos die een straatje rond aan het struien was in de voortuinen. Andy heeft van dit beestje een foto gemaakt onder het toeziend oog van een aantal bewoners van die straat die van het feit dat er een vos rondliep in het geheel in opkeken. Inmiddels was het al behoorlijk laat geworden, dus na een kort samenzijn in de tent zocht iedereen zijn mandje op, voor ,zeker voor Andy, een korte nacht.