Vrijdag, 30 juni 2023

De dag begon zonnig en dat zou het volgens het weerbericht ook blijven. In de ogen van Larissa was het haar beurt om een stukje motor te gaan rijden. Rond elfen stonden we volledig in motorkleding uitgedost klaar om af te rijden. Mijn GPS stond ingesteld op een rondje via Ho.

Het eerste stuk was natuurlijk het gene we iedere keer moesten rijden, omdat er simpelweg maar één weg van en naar het vakantiepark leidt. Vanaf Nørre Nebel ging de doorgaande weg over in kleine bochtige weggetjes hier en daar afgewisseld door een klein stukje bredere en dus drukkere weg. Over de kleine weggetjes kwamen we, wat ik inmiddels gewend was, vrijwel geen verkeer tegen al waren de bochten wel een beetje verpest door de happe grind op de weg, daar heen geschept door autobanden die de bocht afsnijden. Voorbij Bunker Tirpitz vonden wij een plaats voor wat te drinken. De motoren de helaas wat minderen 95/E10 en wij een overheerlijk bakkie koffie.

De terugweg was door de later aangebrachte afwijking, het tankstation, vermoedelijk in de GPS wat ontregeld, want die bleek de zelfde als de heenreis. Maar een eigenwijze afwijking door het rijden op de zonnestand voor wat kilometers bleek de GPS weer op andere gedachten te brengen en zo vonden we onze weg weer naar Nørre Nebel. Hier werden in de lokale supermarkt de inkopen gedaan voor een BBQ al vergaten we de briketten en de aanmaakblokjes.

Toen weer aankwamen bij het huisje was er nog tijd genoeg om naar het strand te gaan om even te vliegeren en voor mij om toch eens de zee uit te gaan proberen.

Toby beet de spits af en ging als eerste. Althans tot aan de branding dan.

Daarna was ik aan de beurt en liep dus resoluut het water in gevolgd door Toby al keerde hij op tijd om want of hij de golven die er op dat moment waren had overleefd vraag ik mij af.

Na een uurtje vertrokken we weer naar het huisje want het was inmiddels al tegen vijven en werd het tijd voor de BBQ.  Bij het huisje hadden ze rekening gehouden met deze bezigheid, want achter het huis, uit de wind hadden ze een vlonder gemaakt en daarop een campingtafel gezet alwaar ook de BBQ’s te vinden waren.

Onder het motto, je bent pas in Denemarken geweest als je de grillpølser gegeten hebt. Welnu dat is dus goed gelukt, want een ieder, inclusief Toby heeft toch zeker één of meer pølser op.