Dinsdag, 17 september 2019

Een eerste blik naar buiten leerde mij dat het vandaag een natte en stormachtige dag was. De buienradar had daar een ander idee over en het bleek dat ook snel op te klaren al was er van de zon niet veel te zien en ook de wind leek alleen maar aan te wakkeren.

Daar Sabine vandaag op Texel was, deed ons besluiten om het zeehondencentrum Ecomare met een bezoek te vereren. We hadden hiermee alleen een klein beetje een fiets probleem, maar dat werd snel opgelost doordat Sabine en Henriëtte met de auto naar dit gebeuren zouden rijden. Daardoor kon ik haar fiets gebruiken. Een fiets huren zou niet handig geweest zijn, daar een elektrische 25 euro aftikt en parkeren €2,50 per uur.

Ecomare was op haar manier druk. Er waren aardig wat mensen. Het park was in mijn ogen wat rommelig ingedeeld qua expositie. Vanuit het restaurant was een expositie over walvissen te bekijken, met twee skeletten en veel foto’s en informatie over bijvoorbeeld grijsamber, maar daar kwam ik per ongeluk terecht, omdat ik in de wandel iedereen kwijt was geraakt en daar ging zoeken. Terwijl ik daar stond te kijken ging er achter mijn rug opeens een schuifdeur open waardoor de expositie opeens zichtbaar was. Na dit bekeken te hebben heb ik Google locatie gebruikt om iedereen weer op te zoeken en zijn wezen mij op aquaria in het souterrain. Ook volledig over heen gekeken.

Vanuit Ecomare werd de koers richting de Cocksdorp gezet voor een bezoek aan een pannenkoeken restaurant, of zoals de inlander zei: “Pangkoekhuus”. Dit woord was bij de meeste Texelaars ook al niet meer bekend, zei hij.

De pannenkoek die ik besteld had was rijkelijk belegd met spek, ui, kaas en champignons. Om het geheel goed te doorbakken had de koek iets te lang in het pannetje gelegen, waardoor deze bodem ietwat donkerbruin was geworden. Ondanks het koolsmaakje hier en daar was deze toch heel goed te eten.

Des middags zijn Sabine, Henriëtte en ik nog naar het strand gelopen en na een goede zandstraling op de heenreis en op het strand, het was zeker westenwind en 5Bft, zijn we weer huiswaarts gekeerd voor het avondeten.

Sabine, Larissa en Luke zijn daarna nog even gaan zwemmen en daarna was het tijd voor Sabine om weer richting Leiderdorp af te rijden. Haar reis werd ook nu bespied. Om half tien, een half uur eerder dan was voorzien, was zij weer thuis.