Woensdag, 1 juni 2022

Vandaag is Henriette jarig en dat betekend natuurlijk koffie met gebak. Bovendien begon de dag weer met een strak blauwe lucht en werd het snel warm in het zonnetje. Daar we een wandeling wilde maken met de hele groep had Larissa weer gezocht op internet en een wandeling van 2km langs houtsculpturen. We moesten daarvoor wel naar Nendaz rijden. Aldaar kon de auto mooi aan de laadpaal, zodat daar weer wat extra km’s in zouden zitten na terugkomst. Die laadplaats was in een parkeergarage die geheel verlaten was. Zal in de winter wel erg vol zijn. De wandeling was mooi al waren de sculpturen duidelijk al wat jaren oud, want vele waren in enige staat van ontbinding.

Aan het eind van de wandeling zijn we nog een Geocache gaan zoeken maar die bleek niet te vinden.

Bij terugkomst bij het chalet bleek het weer al aardig te betrekken en kort daarna begon de regen. Niet zo erg als gisteren, maar toch genoeg om de wegen nat te krijgen en daarbij koelde het weer dusdanig af, dat zonder dikke trui buiten zijn ietwat van een opgaaf bleek.

De meisjes gingen naar Sion om te shoppen en ik ben lekker gaan zitten met een kop koffie en een goed boek, al pakte het verhaal pas na een paar hoofdstukken.

Des avonds trok het wolkendek weg al viel er uit heel hoge bewolking toch nog een paar druppels. Als je de opklaringen zo bekijkt, kan je bijna niet voorstellen dat de verwachtingen voor morgen regen, regen, regen, regen en nog een regen is.