Donderdag, 7 juni 2018

We hadden besloten, daar het weer niet zo denderend zou zijn, eens poolshoogte te nemen aan het eind van het dal. Daar zou het goed wandelen zijn en bovendien was er een boomtoppen wandeling en nog veel meer activiteiten mogelijk.

Door de vele wegwerkzaamheden kwamen over het grootste gedeelte van de tocht niet boven de vijftig km/u uit, maar dat gaf niet, want het was een mooie toch en we zouden ten slotte toch alleen maar even gaan kijken wat de mogelijkheden waren.

Aan het eind van het dal gekomen, was er wel een weg dat al snel een grind pad werd, maar toch besloten om, net als vele voor mij, de auto hier te parkeren en de rest te gaan lopen. Een licht stijgend pad bracht ons bij een locatie waar vele kinderen bezig waren met een soort van survival baan. Wij besloten, tevens vanwege de toestand van Larissa, om het boomtoppenpad te lopen. Dit pad begon bij “the golden gatebridge” welke ons naar de andere zijde van het dal bracht en daar leidde vele trappen en paden ons langs de toppen van de bomen.

The Golden Gate Bridge ??
Diep onder ons een watervalletje.
Rodeo Henriëtte???

Nadat we het boomtoppenpad gelopen hadden, zijn we nog de bergen in gegaan richting een berghut. Halverwege de wandeling begon het nog te regenen, maar met de warmte van die dag zou een regenjas niet zo’n goed idee zijn, daar ik liever water van buiten heb dan de door de huid afgescheiden variant. Enigszins natgeregend kwamen we bij de berghut aan alwaar we door de huteigenaar van koffie en appelsap werden voorzien.

Na een half uur zijn we weer naar de auto gelopen en richting huis gereden. Halverwege de wandeling begon het licht te onweren in de vorm van één klap, evenzogoed toch beter om niet meer in de bergen te wandelen. In Saalbach zijn we nog gestopt om te informeren naar de openingstijden van een kabelbaan. Deze bleek eerder open te zijn als stond vermeld op de website en de prijslijst op de gevel van het etablissement. De dame bij de kassa gaf aan dat ze speciaal open waren vanwege ???????? het komende weekend.  Morgen nemen we de bergbahn naar boven om te wandelen naar een aantal bergtoppen.

Onderweg vroeg ik mij af waarom vrijwel alle motorrijders die ons passeerde op dat amerikaanse merk reden. In het appartement heb ik de laptop er maar eens bij gepakt en de ????????? in Saalbach is een motortreffen die dit weekend wordt georganiseerd. Na morgen toch maar dat dorp vermijden ……..

’s Middags is het weer gaan regenen en de rest van de avond was het weer redelijk weer.

20180607_170524.jpg
20180607_170524.jpg
DSC_0862.jpg
DSC_0862.jpg
DSC_0864.jpg
DSC_0864.jpg
DSC_0865.jpg
DSC_0865.jpg
DSC_0870.jpg
DSC_0870.jpg
DSC_0872.jpg
DSC_0872.jpg
DSC_0873.jpg
DSC_0873.jpg