Zaterdag, 28 mei 2022

Na veel zoeken en piekeren was op zaterdag middag het moment daar dat mijn tas voor op de motor en die voor in de auto volgepakt waren. Na nog een kleine 1-acter met mijn nieuwe motor kleding die niet helemaal reageerde als dat ik graag wilde was dan het moment aangebroken om aan de eerste etappe te beginnen. De reis naar Halsdorf.

Ik had eigenlijk een paar weken eerder een testrit naar Halsdorf willen maken, maar drukte op de zaak weerhield mij hiervan. Het zou mijn eerste lange rit worden op mijn in september gekochte R1250RS . De zithouding om die machine is dusdanig anders dat ik bang was voor kramp vanwege de hoog opgetrokken benen en pijn in de schouders vanwege het voorover zitten. In eerste instantie leek mijn angst waarheid te worden. Maar na een stop bij Knuvelkes voor tanken en koffie reed ik België binnen en bij een snelheid van 120km/u bleek de motor heerlijk te rijden en de zit gewoonweg perfect. Luid meezingend op de muziek van de jaren 80 (niemand die daar last van had, want de roffel van de boxer overstemde dit zeker) reed ik van Verviers naar Duitsland om aldaar de autoweg te verlaten voor mijn vuurdoop de slingerweggetjes van de Eiffel. Ik kwam er al snel achter dat deze motor gemaakt lijkt voor deze wegen. De motor liep als een droom, pakte perfect op op het gas en stuurt vreselijk scherp.

In vrij korte tijd had ik Halsdorf bereikt voor de hernieuwde kennismaking met mijn vriend en zijn vrouw. Des avonds zijn we afgereisd naar Oberweiss alwaar zich een goed restaurant bevind die overigens net twee weken open was na alle ravage van de overstroming die in dit gebied had plaats gevonden. Dit restaurant behoort bij een camping die altijd vol staat met caravans die op hun beurt weer bevolkt worden met vele Nederlanders. Bij aankomst bleek het grootste deel van het veld geheel leeg. Van Heidi (de vrouw van mijn vriend Ketu) vernam ik dat na de overstroming de caravans overal teruggevonden werden waaronder zelfs in bomen.

Het eten aldaar was zoals ik gewend was, zeer goed! En na het tafelen heb ik nog bij terugkomst in hun huis een aardige tijd doorgebracht met een goed glas whisky, zoals ik ook gewend ben in huize Ketu.